Összes oldalmegjelenítés

2006. június 12., hétfő

Corinne Hofmann: Afrikai szeretők



A hétvégén kölcsönkaptam ezt a könyvet. Nagyjából egyhuzamban olvastam ki, régen viselt meg könyv ennyire.
Elképzelni sem tudom, hogy mi visz rá egy értelmes 27 éves jó körülmények között élő svájci nőt, hogy 3 éven keresztül legalább háromszor legyen maláriás, hepatitiszes és majdnem belehaljon kislánya világrahozatalába, jóformán őskori körülmények között éljen és rövid időn belül csaknem teljesen felélje az addig megteremtett egzisztenciáját. És mindezt egy olyan szerelemért, ami az ő értékrendje szerint nincs is "kellőképpen" viszonozva, valamint nem is tudnak egymással rendesen kommunikálni. És végül azért megy vissza a hazájába a kislányával, mert a férje agyon gyötörte a féltékenységével. Nem azért, mert az élete nagyjából félévente hajszálon függ, ááá nem azért.
Első gondolatom az volt, hogy ennek a nőnek egy jó nagy frász kellett volna hogy észhez térjen. Aztán arra gondoltam, hogy jól van ez így. Biztosan így kellett legyen, kellett egy ilyen"kaland" az életébe. Ettől függetlenül értetlenül állok előtte.
A film néhány moziban megnézhető, sajnos feliratos. De a könyvet nagyon-nagyon ajánlom.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Van egy mondás, amit néhány bátor mer követni: élj veszélyesen, válaszd az ismeretlent. Attól, hogy mi gyávák vagyunk, másnak szabad bátornak lenni, mi meg csak irigykedve figyeljük a jó langyos, unalmas kis biztonságunkból.

muzli írta...

Számomra ez már nem a bátorság kategóriája. Ez már hülyeség.
Ki vagy?