Összes oldalmegjelenítés

2008. október 11., szombat

Lili 14 hónapos


Ebben a hónapban én írom a bejegyzést Lili helyett, mert ő most éppen vonatozik a nagyapjával, nem ér rá ilyesmire.

A hónap szenzációja, hogy elkezdett járni a királylány. Sőt, 2 napja próbálkozik a futással is, hát azon még van munka. Imádom, ahogy rakosgatja a kis lábait, illeg-billeg időnként és játék közben csak feláll és hallo, ahogy a lakásban itt-ott csattog a kis lába, felfedezi az egész lakát, eljut olyan helyekre is, ahová eddig sosem.

És élvezi, látom a kis arcán a boldogságot, élvezi az új helyzetet nagyon.

Atombiztosan meg tudja mutatni a nyelvét, a haját, a szemét és az orrát. A zoknit rá akarja húzni a lábára, és tartja az aktuális kezét-lábát az öltözéseknél.

Ha kérem odahozza a dolgokat, ismeri a Tigrist, a zongorát és Foltost a játékkutyáját. Imád lovagolni Lüszi kutyuson, a montesszorit sepillanat alatt összedobja, megpróbálja rúgni a labdát, mostanában pedig leszedette velem Panni babát a polcról és legnagyobb megdöbbenésemre megetette sajttal, és megsimogatta - úgy, ahogy mi szoktuk őt.

Megállás nélkül rajzol, ráül a kisszékre, veszi a kezébe a cerkákat és rajzol.

Vidám, huncut és kacsint. Incselkedik és kihasználja az apját. A hisztit még korántsem hagyja el, a doktor néni szerint majd akkor, ha beszélni fog. De azt még nem akar.

Konzekvensen ugat, bababeszédben perfekt, és ha megszólít valakit, az mama. Én néha any vagyok, de gyakrabban mama. Nem baj, majd ez is fejlődik.

Szóval jó csaj.

Egyre többfélét eszik, szigorúan falatokat, kanál szóba sem jöhet, a villával ügyesen bánik, és profin megetet bennünket mindennel ha olyanja van, míg ő egy falatot sem eszik - nagy franc - azonban hihetetlen mennyiséget képes elpusztítani a teljes kiörlésű ikeás gyömbéres kekszből. A Túró Rudit nem szereti se csokival se anélkül.

Szereti a játszóteret és megbámulja a fiúkat korra való tekintet nélkül. (nagyon helyes, nem lehet elég korán kezdeni, én is egyfolytában szerelmes voltam egész gyerekkoromban)

Hát ilyen Lili a 14. hónapjában. Életvidám kis égetnivaló feketeszemű tündérmókus. Döbbenetesen sokat és gyorsan fejlődik, öröm vele mostanában minden nap.

Nincsenek megjegyzések: