Összes oldalmegjelenítés

2009. február 12., csütörtök

Másféléves szóban

Na igen, másfél éves lett a pici lány, mondhatni fél három.
Aki olvas az tudja, hogy minden rendben van vele, nincsen semmi gond. A gyermek enyhén extrovertált, ügyesen rajzolgat, imád gyurmázni, piszok jól táncol és tapsol ütemre, nagyon bírja ha van közönsége és nagyjából 2 percet tud a fenekén ülni.
Néha kicsit túlteng benne a hiszti, ettől függetlenül rendkívül kedves és bújós is tud lenni.
Néhány hete kezdett el komolyabban foglalkozni a beszéddel, addig csak mutogatott, de azt profin.
Most ha olyanja van és nekiáll "beszélni", olyan halandzsát tud levágni, hogy az ember a hasát fogja a röhöségtől.
Kaja, na az nagy kihívás. Kevés dolgot eszik meg és azt sem túl gyakran és nem is túl sokat. Az újdonságokat nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem fogadja el, nem könnyű az etetés hadművelet. Egyik nap kizárólag édesszájú, másnap csak a sósat fogadja el.
Huncut a végtelenségig és akaratos a végtelenségig + még egyel tovább.
Szereti a szép ruhákat, boldogan bújik olyanba, ami neki is tetszik. Megkedvelte a papucsot - végre - így egyre ritkábban startol zokniban a hideg kövön.
Beteszi a használt pelust a szemetesbe, profin használja az ő méretében vásárolt konyhai keverő-szedő alkalmatosságokat. Naponta átrakosgatja a hűtőmágneseket és kb. másnaponta le is amortizál egyet. Profin iszik a dobozos üdítőből szívószállal, majd a maradékot boldogan szétlocsolja magára, a székre és ahová még sikerül. Továbbra is szereti a könyveket és még mindig nagyon keveset alszik napközben. Cserébe tisztességgel végigalussza az éjszakákat, de úgy 5 és 1/2 6 között átnyüszögi magát hozzánk és ott szunyál 1/2 8-ig.
Hát ennyi. Néha konstatálom, hogy ahogy nő úgy jön egyre inkább a feketeleves, de a bosszúság és a nem ritka kudarc mellett rengeteg örömet és vidámságot is ad. Meg kedvességet és egyre inkább és egyre több szeretetet. Már ha olyanja van. És már profin tudja mondani, hogy ANYAANYAANYAANYA. Így nem csak anya, hanem anyaanyaanya.
Hát ilyen az én másfél évesem.

Nincsenek megjegyzések: