Összes oldalmegjelenítés

2007. április 24., kedd

Hosszú bécsi hétvége

Pénteken reggel elindultunk Sopronba. Oda is értünk, el is foglaltuk a szállást, ami jéééé fel lett újítva, igazán kényelmes lett - persze ahhoz képest, amilyen legutóbb volt.
Aztán irány a SCS, vagyis a Shopping City Süd. Én még sosem voltam ott, nem is nagy kár így utólag. Iszonyú nagy helyen még iszonyúbb mennyiségű üzlet, de a Body Shop kivételével egyetlen olyan nem volt - na talán még a Kleider Bauer - ami itthon ne lenne megtalálható. Sétáló ember sok, vásárló alig. Az árak nagyjából mint itthon, csak vásárolni tök felesleges oda elmenni. Ez az én véleményem - nem is vettünk semmit sem az ég világon.
Szombaton irány Schönbrunn. Térkép elő, irányban vagyunk. Aha, egészen addig amíg egy kamion el nem takarta előlünk az egyetlen lejáratot. Egy órát kóvályogtunk Bécs külvárosában, mire egy rendes hapi normálisan elmagyarázta, hogy merre menjünk. Egyből megtaláltuk. Röpke 6 órát töltöttünk ott, záróra előtt fél órával hagytuk el a tett helyszínét. Viszont hazafelé csont nélkül vettük az akadályokat.
Vasárnap is irány Bécs, mivel szombaton kissé eltököltük az időt. A Burg nagyon-nagyon szép, nem mintha Schönbrunn nem lenne az, ott is elvertünk vagy 3-4 órát. Aztán még megkerestük a Kapucinus-templomot, ott vannak eltemetve a Habsburgok évszázadok óta, szegény Sissit és Ferenc Jóskát éppen restaurálják. Aztán még egy kis kolbászka, egy kis Stephans kirche, egy kis kávécska majd irány haza.
Lényeg a lényeg, jó érzés volt, hogy nem csak mandarin nyelven - nem vicc - hanem magyarul is lehet kapni fülhalgatós idegenvezetős telefont majdnem mindenhol. Igazán rendes dolog a sógoroktól. Bécs egyre koszosabb, de még mindig nagyon szép.
Hát röviden ennyi. Érdemes volt, szép volt, tanulságos volt, és nem is olyan őrülten drága. Megyünk máskor is.

Nincsenek megjegyzések: