Összes oldalmegjelenítés

2008. december 11., csütörtök

16 hónapos

Tulajdonképpen az volna a legjobb, hogyha amikor történik az érdemleges, na akkor gyorsan beírnám. Merthogy mindig elmarad és a végére elfelejtem.
De most nem felejtem el, hogy Lili 16 hónapos.
Bezony.
Iszonyú sokat fejlődik, minden napra tartogat valami újdonságot. Új szó a cica, amit annyira édesen mond, hogy naponta ezerszer is elmondatom vele, ő meg a végére már összehúzott szemöldökkel néz, hogy: "Anyám hát nem érted, hogy ez egy cica????"
Aztán párosít. Mármint képeket. Van egy olyan mesekönyve, amin oldalanként kétszer vannak a rajzok. Rábök az egyikre én mondom, hogy mi az, aztán szépen megkeresi a párját. Nagy móka, szerintem még nem kéne ilyet csináljon, de élvezi.
Új felfedezés, hogy tud hátrafelé is menni, valamint lábujjhegyen is, és rájött hogyan kell forogni. Ettől gyorsan elszédül és lecsüccsen. Nagyon helyes.
Végre úgy tűnik, hogy nem fél a családi ebtől Totótól. És igen, kimondja a nevét: Totó. Lelkesen simogatja, odamegy hozzá és pórázon akarja sétáltatni. De ezt Totó még baromira nem akarja. Ki érti miért...
Imádom, hogy nem ilyen kis cini-mini hangja van, hanem kicsit rekedtes, kicsit mély, olyan karakteres. Ahogy egyre többfélét mond, egyre inkább látszik, hogy milyen lesz a hangfekvése.
Nagyon barátkozós, nem félős egyáltalán idegen társaságban sem, pedig sajna nincs körülötte túl sok gyerek.
Járunk Ringatóba, jönnek hozzánk a barátnőmék a 3 hónappal fiatalabb Rékával és Lili mindenhol szeretgeti simogatja a gyerekeket, meg a felnőtteket is.
Imád táncolni, egyre többször kéri a zenét. És imádja Fifit. Ha megy a Minimaxon és szólok, hogy "gyere Lili itt a Fifike", mindent eldob és spurizik be a szobába kéri fel magát az ágyra és nagyokat nevet Fifin. Világos, hogy a karácsonyfa alatt is lesz egy Fifi baba, de pszt el ne mondjátok neki.
A Mikulás nagyon jól sikerült. Örült az ajándékoknak nagyon, és 2 Mikulással is találkoztunk, az elsőt csont nélkül vette, a másodiktól egy kicsit megijedt a Váci utcában, pedig ez volt a kedvesebb, meg a szebb is, de a szaloncukor csodát tett, a végére még egy integetésre is futotta. Hát ennyi történt mostanában, készülünk a karácsonyra és izgulunk, hogy Lilinek tetszen a karácsonyfa és ne kapjon sírógörcsöt tőle ha meglátja.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egyszóval Lili egy tizehathónapos imádnivaló szeretbomba.

A/M