Összes oldalmegjelenítés

2008. július 13., vasárnap

11 hónapos


11 hónapos lett a kicsi egérke. Igaz, hogy ezelőtt két nappal, dehát egy pici csúszás néha megengedett.

Ebben a hónapban nem történt érdemleges, csak finomítunk a dolgokon.
Például minden előzetes bejelentés és megmutatás nélkül Lili felmászott Alsóörsön az emeletre a lépcsőn. Szép nagy lépcső, egyáltalán nem enyhe fordulóval. Csak úgy felmászott. Nyugodt pillanataimban gondoltam rá, hogy majd ha augusztusban ott leszünk pár hétig, akkor majd megtanítom neki hogy rakod a kezed, rakod a lábad és hopp már fent is vagy egy lépcsőt, de Lilinek erre nincsen szüksége.

Aztán mutat. Vagyis bök az ujjával. Majd közli babanyelven a bökés után hogy mit is akar. Általában játékot, vagy kaját a cumisüvegben, esetleg gyümölcslevet. Szóval totálisan kommunikál.

Aztán huncutkodik. Hunyorog, csillog a szeme, incseleg.

Aztán pakol, rámol. Vagyis amit én berakok az utazós táskába, azt ő fénysebességgel kipakolja. Amit én összehajtok, azt ő szétszedi, és mindezt fáradhatatlanul ezerszer. És nem tudok haragudni rá.

Amire nem hajlandó, az a kanállal történő evés. Na azt nem, és nem. Erre még kemény stratégiát kell kidolgozzunk, de mivel az augusztusban Balcsin megtanulandó dolgok leredukálódtak egyel a lépcsőmászás miatt, így fokozott hangsúlyt fogunk fektetni a kanállal történő kajolásra. Ez nagyon fontos.

Aztán ölel, kedveskedik, puszit ad és egyáltalán igazi kislány lett. Egy olyan kislány, aki nem égne meg a tűzön, olyan rossz is tud lenni, ha belebújik a kisördög, márpedig belebújik naponta legalább egyszer - vagy többször.

Mindenesetre már látom, hogy az oviba ezerszer be kell majd menjek, Lili nem kezesbárány és valószínűleg sosem lesz az kifejezetten. Mindegy, ne is legyen egy tesze-tosza, ahovateszemottmarad féle, mert az a rosszabb úgy gondolom.

Szóval Lili 11 hónaposan tele van élettel, közlekedik a lépcsőn - egyelőre felfelé - lefelé meg még nem érti, hogy most még háttal kéne jönni, ő fejjel akar. Na ezt nem hagyom.

A legközelebbi bejegyzés nagyon nagy esemény lesz, hiszen szülinapja lesz az én drágámnak, és minden valószínűség szerint késni fog sokat, Balatonon ugyanis nincsen net. De majd igyekszünk megoldani Lili és én.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lilike! Ez a sokminden egy egyévesnek is a becsületére vállna. Imádni való vagy.
A/M