Összes oldalmegjelenítés

2008. január 18., péntek

Fülbevaló saga

Milyen az, amikor az öthónaposnak kipattan a fülbevaló a füléből? Kemény. Rohadt kemény.
Első körben hálát adsz az égnek, hogy akkor esett ki, amikor otthon voltatok és nem a földre, hogy kereshesd a baromi mintás szőnyegen, hanem az ágyon a fehér takaróra.
Második körben azért adsz hálát, mert az Isten se mosná le rólam, hogy nem tudok rá vigyázni, mármint nem a gyerekre, hanem a fülbevalóra, ami ugyanis még az enyém volt, illetve még anyámé, tehát családi ereklye, mégha nincs is anyagi, inkább csak eszmei értéke.
Harmadik körnél már szidod az eget, merthogy az öthónapos nem tudja ám nyugton, mozdulatlanul hagyni a fejét, amikor észreveszi, hogy te bizony ott akarsz matatni, méghozzá - ó mily rettenet - a füle környékén.
Ezért kapkodja, tekergeti, elrántja és még ezernyi trükköt eszel ki a bosszantásodra. Te meg már izzadsz, mint a ló. Mert ugye megrángatni nem akarod a fülét, megszúrni mégkevésbé, csak úgy lazán beletalálni, egy kis katt és már bent is van a fülbevaló.
Persze a filmekben.
Ezért megvártuk, míg J. hazaért, és mint főgenya előadtam a történetet és diadalmasan a kezébe adtam a fülbevalót meg a szemüvegét, hogy hoci nesze, lődd vissza.
J. iszonyú rondán nézett rám, de azért nekifeküdt. Hasalt, féloldalt bénázott, izzadt, majd egy idő után imádkozott az öthónaposnak. Aztán elkezdett szitkozódni. Na, ekkor megkönyörültem rajta.
Lefeküdtem Lilivel szembe, így kellőképpen azt a fülét mutatta apjának, amit ő feltétlenül látni kívánt, mindenféle grimaszokat vágtam neki, amit ő hangos sikkantásokkal és kacagásokkal díjazott.
Négy-öt kőkemény perccel később a fülbevaló visszakerült a helyére - a gyerekfülbe - nekem kevesebb hajam lett 10-15 szállal - ezeket Lili a nagy játékban kitépte, de az ügy érdekében mindent - J. leizzadt és még sose hallottam ilyen iszonyú randán szitkozódni, Lili pedig megnyugodott, hogy már nem bizergálja senki a fülét.
Tanulság: sürgősen nézni kell Lilinek egy ici-pici csavaros fülbevalót, amit nem tud kipiszkálni és a családi ereklyét biztonságba kell helyezni, amíg még nem késő.
Ki látott mostanában szép, pici (babafülbe) cirkónium, egyszerű, csavaros fülbevalót? És legfőképpen hol? Asszem a békesség kedvéért vevő lennék rá.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Azt hiszem ez ügyben tudok segíteni. :)
Ha írsz egy mailt paraméterekkel, (kb. hogy nézzen ki, miből legyen, mennyiért, stb.) és megdumáljuk.