Összes oldalmegjelenítés

2011. november 14., hétfő

A hétnek a vége

Szombatra beterveztük a Turai Schossberger kastélyt és ajánlom mindenkinek, aki csodát akar látni. Nincs messze, nem nagy érvágás a családi kasszában és egy picit mindenki királylánynak érezheti magát, vagy grófnak.

Én ilyenkor egy kicsit mindig elszomorodom, hogy a mi váraink, kastélyaink, kúriáink miért nem lehetnek olyan állapotban, mint mondjuk a cseheknél, de ebbe most ne menjünk bele. Mindenképpen a "Látni kell" kategóriába tartozik. Amikor ott voltunk csak egy kb. 15 fős nyugdíjas csoport volt vezetővel, illetve 4-5 kisgyerekes család, akik lazán hagyták randalírozni a törpéket, ilyenkor olyan jó, hogy Lili minden huncutsága ellenére is a jól neveltek kategóriájába tartozik, szépen végigmazsolázta velünk az egészet, csak a pálmaházban agyontaposott katicák tömkelege akasztotta meg egy kicsit a lendületét - mindenképpen találni szeretett volna egy ép példányt, ami lehetőleg él is. Nem sikerült.

Helyette viszont rúghatta és gyűjthette a száraz leveleket és gesztenyéket a kastély parkjában, "felléphetett" a park színpadán, mi pedig lelkes nézők voltunk - vastapssal jutalmaztuk a prímabalerína rögtönzött bemutatóját.

Aztán irány Vác, egy finom süti, némi jó kávé és egy kis Duna-parti séta keretében - igen tudom, hogy nincs irányban, de ez van - és végre kidőlt a csaj.




A vasárnapot inkább nem említem. Számolatlanul pusztultak az idegsejtjeim és a MagneB6 tablettáim, hogy nyugodt és felelősségteljes szülő tudjak maradni - mégsem mindig sikerült. És ha valaki azt meri állítani, hogy nincs második dackorszak, azt fellövöm műholdnak. Mert igenis, VAN!!!!

4 megjegyzés:

Thea írta...

Van bizony!
...és csak azt nem értem, hogy a negyediket miért nem említi senki?

muzli írta...

NEGYEDIK??????? Azonnal kapitulálok.

Tobber írta...

Csehek? Bizony. És a megdöbbentő:
A románok!
Néhány műemlék váruk, templomerődük eszméletlen szép állapotban van, Prejmerbe százszor is visszamennék, vagy épp Nagyszeben, Segesvár belvárosa is csodaszép, Brassó is rendben, áh, tök gáz, hogy velük szemben is lemaradásunk van.
Bár azért gyerekkorom óta sok épület megszépült felénk is, na! :))

Thea írta...

;-))))