Összes oldalmegjelenítés

2012. augusztus 8., szerda

Újrahasznosítás - menza

E. barátnőmmel régóta sportot űzünk abból, hogy a menzán kapható kajákat gondolatban újrahasznosítjuk, különös tekintettel a maradékok felhasználására - és intenzíven bízunk abban, hogy a konyhások is csak a gondolatig jutnak el, a megvalósításig nem, bár....
Na, a mai recycling javaslatunk a következő volt, miután szembesültünk a mai menüvel:
- a tegnapi hortobágyi húsos palacsintából ki kellett szedni a húsos tölteléket, beletenni a húsleves alapba, jól összeforralni, leszűrni és kész is a mai marhahúsleves gazdagon (még sosem volt gazdagon, nem is értem miért írják oda, de lehet hogy csak nekünk nem volt szerencsénk)
- a lekopaszított palacsintákat pedig holnap mesésen el lehet adni a szokásos meggyes-csokis palacsintának, mivel ezeknek elég intenzív az ízük és ha elég ügyesek nem is lehet érezni a hétfői husi ízét és a hortobágyis szószt.
Legnagyobb kedvencem azonban továbbra is a tegnapi sütiről a maira átfújt porcukor ötlete. Ez verhetetlen, mind a mai napig vinnyogva tudunk röhögni legalább egy fél órát rajta, ha csak eszünkbe jut.
Hát most mondja valaki, hogy nem találékony és spórolós a magyar háziasszony... :o))

Nincsenek megjegyzések: